Wat spint daar om de hoek?

Katten. Overal waar ik woon loopt er wel zo’n wollig diertje rond. Thuis zijn het drie katten (Soefie, Nox en Coppie) van de redelijk wilde soort en bijgevolg hebben ze ook geen masterplan om binnenshuis een plekje op de sofa te veroveren. Een schuilhoekje onder het dak is immers véél avontuurlijker. Ook op kot hangt er sinds kort weer een kat rond. Wel even schetsen: het is een oud klooster met een binnenplein en het is daar dat de kat rond paradeert, niet binnen in de gang. Dat deed ze welgeteld één keer, maar de reactie van m’n bovenbuur was voldoende angstaanjagend om geen pootje meer over de dorpel te durven zetten. Aangezien ze deze week élke avond present was, kreeg ze voor de lol een naam: Tinkerbell. En niet dat ze het nodig had, maar kreeg ze ook een klein stukje kip van mij. De spinnende dankbaarheid!

Ik geef ze eten, knuffel ermee, laat ze rond m’n laarzen krullen, staar er vertederd naar  en leg hun schattige slaaposities vast op foto. Kattenliefde. Sommige mensen vinden katten maar niets, wegens te onafhankelijk en ontrainbaar. Ik hou ervan om precies diezelfde redenen. Je zou er jaloers van worden: de manier waarop katten altijd het meest zonnige en comfortabele plaatsje vinden, om er dan zalig weg te dromen in de meest ontspannen posities. Een zekere ‘Je m’en fou’-attitude, en daar zijn mensen al eens jaloers op.

Maar de exacte aanleiding voor deze lofbetuiging aan het kattenrijk is Best Coast. Of liever deze column over Best Coast en het feit dat deze dame een Twitteraccount heeft opgestart voor haar kat Snacks. Je leest dat goed: katten op Twitter. In deze tijden van sociale media kan dat allemaal. Snacks heeft maar liefst 9 500 volgers (ik pleit ook schuldig), ontelbare schattige slaapfoto’s en andere ‘ik ga lekker over zitten waar ik wil’-twitpics. Af en toe roept hij/zij ook op om naar het concert van mommy Best Coast of daddy Wavves te gaan. Originele promo, quoi.

En een bewijs dat Snacks echt gaat zitten waar ie wil, is deze foto. De kat zit op een vinylplaat. Op ‘Crazy for you’, de plaat van mommy Best Coast. Op zich is het ook al best grappig als een kat poseert op een random vinylplaat, maar wat er speciaal is aan dit exemplaar is dat ze al deel uitmaakte van de hoes. De cartoonversie en de echte, in één snapshot. Schaaaatttig!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s