Interview: Soldier’s Heart wint Talent van het Jaar Award

Op de Cutting Edge Awards in Gent mochten enkele klinkende namen een prijs in ontvangst nemen, maar de genomineerden in één bepaalde categorie staan nog allemaal aan het begin van hun carrière. In de loop van het jaar selecteerden we achttien bands die we leerden kennen via vi.be. Één voor één werden ze Talent van Cutting Edge, maar er kan er maar eentje gaan lopen met de Talent van het Jaar-Award. En de winnaar is… Soldier’s Heart!

soldiersheart-21
Soldier’s Heart door de lens van Christophe Brysse in opdracht van Cutting Edge.

Laurens Mariën, Jasper Segers en Benjamin Cools vielen oprecht uit de lucht toen hun naam werd afgeroepen door William Boeva, winnaar van Comedy Casino editie 2012. Ook aan hun speech, waarin de mama bedankt werd, was te horen dat de overwinning zeer onverwacht kwam.

Mariën: “Onze zangeres (Sylvie Kreusch) was zelfs niet meegekomen omdat we nooit gedacht hadden dat we zouden winnen. En dan opeens stonden we voor die micro. Ik wist echt niets om te zeggen en riep toen maar ‘Antwerpen!’. Terwijl we helemaal niet van Antwerpen zijn, enkel onze zangeres. Dat was wel grappig.”

Cools: “We hebben blijkbaar zeer trouwe fans en dat is iets wat we deze laatste weken wel beginnen merken, wat dus echt heel fijn is!”

Mariën: “Maar we willen Cuttng Edge ook wel even bedanken, om ons te selecteren in de categorie. (Roept tegen de andere twee groepsleden): Hé, zeg eens bedankt!” Cools: “Eigenlijk zouden we toch een cadeau of zo moeten geven.” “Wat is het cadeau, hebben we een cadeau?” “Groepsknuffel!” (Vreugde alom en ondergetekende raakt ingesloten.)

Een van de redenen voor al die uitzinnigheid is dat Soldier’s Heart een erg jonge groep is. De vier leden spelen net een jaar samen maar slaagden er toch al bijzonder goed in om een eigen sound te ontwikkelen. “Ergens tussen Beach House en The Knife, maar dan sexyier”, zo beschrijven ze zichzelf. Wij hadden het in het Talent van de Week-artikel over ‘tropische elektropop met een rauw randje’. ‘African fire’ en ‘New Housy’ vermengen poppy beats met dromerige klanktapijtjes, en het bekoort al een behoorlijk groot publiek, zo blijkt uit deze winst.

Voorlopig staan er drie nummers op hun vi.be-speler, bovengenoemde tracks en een herwerkte versie van ‘Too much time’. Toen we hen vroegen of er nog meer op het programma stond kregen we eerst een onverwacht antwoord. Cools: “Wel, we zijn bezig met het cultiveren van een wereldsound. Eigenlijk willen we worden zoals Nicole en Hugo (die even voor het interview een nummer zongen voor Janine Bischops, nvdr). Als je Nicole en Hugo evalueert op Belgisch niveau, dan willen wij gewoon even goed zijn. Even bekend, maar ook even goed gewoon. (Verheft z’n stem): Wij willen op cruiseschepen spelen! Ja, zoals Weezer dat deed.”

“Maar we gaan wel deze zomer de studio in. We gaan een week opnemen, vier nummers eventueel. En eventueel ook nog nieuwe nummers. We blijven zoeken naar de perfecte sound, de sound die ons het beste ligt. En we zitten zeker in de goede richting. We hebben zopas onze eerste beat geprogrammeerd in Ableton, da’s weer iets nieuws voor onze sound.” Segers: “En er liggen ook nog drie plannen voor videoclips op tafel, dus dat is ook wel iets waar we ons erg mee bezig houden.”

De kalender van Soldier’s Heart staat gezellig vol met optredens in zowat alle provincies. Mariën: “De laatste weken hebben we vaak opgetreden en we verlangen naar meer. Grotere zalen, support act zijn en een beetje buiten België beginnen touren zou ons echt wel heel blij maken! Maar we mogen niet klagen, we bestaan nog niet zo lang dus gaat het best wel snel voor ons!

Voor de nieuwe reeks ‘Talent van de Week’ leren we de artiesten in kwestie beter kennen via de nummers die hen inspireerden. Soldier’s Heart bijt de spits af. “Eigenlijk zijn het er te veel om op te noemen. Maar namen zoals Kate Bush, Grimes en The Knife zijn wel belangrijk. En het volledige debuutalbum van Alt-J. En alles van Air.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s