[4] De kittenoogjes

Binnenkort wordt de wereld hun speelterrein maar voorlopig hebben ze hun pootjes vol met een kartonnen doos van 30 bij 60 cm. Eerst wriemelden ze puur op gevoel doorheen mama’s vacht maar langzaam navigeren ze ook met behulp van twee kleine zwarte speldenknopjes: hun ogen. Kittenogen hebben iets bijzonders. In een eerste fase lijken ze met ogen open minder kat dan zonder. Kleine aliens met misplaatste zwarte glinsteringen waar eerder een roze velletje was. Vervolgens wringen de twee oogleden zich met de grootste moeite uit elkaar; bij het ene oog gaat wat trager dan bij het andere waardoor het kitten permanent een knipoogje lijkt uit te delen. En ten slotte staren ze je aan met zulke kleine blauwe kijkers en kan je je al amper meer herinneren hoe ze er voorheen uitzagen.

Drie paar oogjes, drie paar oortjes en drie bazige staartje die bij elk kruipmanoeuvre plechtig de hoogte ingaan. Drie broertjes of zusjes van precies twee weken oud met elk al een eigen karaktertje. De eerstgeborene in tijgerprint, met de grootste ogen en een oog-poot-coördinatie die het hem/haar al toelaat om met mama’s snorharen te spelen tijdens één van de vele vervelende wasbeurten. Schuurpapieren tong op boterzachte pelsjes is een recept voor hoge klaagzangen. De tweede, wit met een verloren rosse vlek, is ruim 20 gram zwaarder en dubbel zo sterk gebouwd als de rest. De bijnaam bulldozer verdiende hij dankzij zijn precisiekruipwerk waarbij niets of niemand hem op weg naar de beste tepel kan tegenhouden. En de zwart-witte nummer drie, de rode lantaarn in gewicht en ontwikkeling, die desondanks de derde week ingaat met een stevige versnelling. Hij/zij durft eindelijk terug te vechten en ligt voor de verandering soms ook eens niet bedolven onder zijn gezinsleden.

Met hun oogjes opent ook een hele nieuwe wereld om te ontdekken. Nu alleen maar hopen dat wij de snelle tred van hun kittenpootjes kunnen bijhouden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s